torsdag 8. mars 2012

HANDLER Marianne & kreativ ulldesign

Gratulerer med dagen, jenter - og spesielt til ho mamma Astrid, Mina datter og min Marianne!

I dag 8.mars skal Marianne holde foredrag for Finnmarksløpets handlere om handlerens rolle og betydning under Finnmarksløpet. Vi skal begge delta på åpningsen av Boralis Festivalen i Alta sentrum.

Marianne kom hit i 1993 som min første handler (kennelhjelp). Det gikk som det måtte gå, og
i 1995 giftet vi oss og etterhvert er det blitt 2 barn og17 årsjubileum som gifte til sommeren.
Marianne har vært min handler nr 1 i alle år- tør ikke si annet . Og det er jo ho som virkelig har hatt suksess med hundekjøring. Så det blir litt som å hoppe etter Wirkola for meg i år. Etter 1. og 2. pl. på Femund i år skjønner jo alle at hvis det går dårlig på FL. med meg, så står problemet bak på sleden, og ikke foran. Utrolig artig å følge henne på Femundsløpet med våre hunder og vinne for 2. gang! Og med vårt spann nr 2 på andre plass nydelig servert av Ida.

Hva gjør disse handlerne undervegs i løpet? Som mange av dere vet skal kjørerne stelle hundene selv og det er en viktig del av selve løpet. Stell av poter, massering av ømme muskler, foring, vanning, halm, tepper, dekken og hele sulamitten er kjørerens jobb alene. Handlerne får ikke lov til å delta i dette og de har ikke lov å gå inn på kjørerens område.

Handlernes viktigste oppgave er å ta vare på kjøreren, hunder som blir tatt ut av løpet, frakte sleder og utstyr som kjøreren kan bytte eller bruke undervegs,  og være med å drøfte taktikk og lage miner til slett spill når andre handlere stiller spørsmål om planene for det videre løpet.


Her er altså min supersamarbeidspartner Marianne. Ser du lua hennes? Dette er et Parken Gård Husky-produkt som Marianne har designet og tatt initiativ til å få produsert lokalt! Med henne kom også litt mere femenine kulturelle interesser rundt Finnmarksløpet fram. Strikkedesign. Hundekjørerluer med egen design produsert i Langfjorden.Og vi visste ikke da hvilke utbredelse lua ville få. Den første lua sponsa vi Trine Lyrek med i 1998. Etter det har strikkebedriften i Seljeli strikka over 1000 luer. I tillegg er lua veldig god!! Denne her på bildet er bylua! NY!

Lua er i dag nærmest en kultlue - og er ofte å se på TV og på bilder av andre kjørere. På lørdag tror jeg du vil se noen slike luer i byen!...


Men når du ser en kan du jo tenke på Parken Gård Husky og kvinnedagen og alle små strikkeforetakene rundt om i landet. I valget mellom en fabrikklue "Made in China" eller annet fremmed land så kan du jo kanskje heller velge "Made in Langfjord". Handstrikking er ikke en næring til å bli fet av - men kvinnekultur er det maske for maske!

Tips! Luene kan du få kjøpt ved å sende epost til Marianne på post@parkengaard-husky.no 
Er du interessert så ta kontakt. Vi har masse luer med oss til Alta.

Tillykke med dagen, jenter !

Arne


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar