fredag 2. mars 2012

Arne er klar for Finnmarksløpet 2012

Nå er det bare innspurten på forberedelsene igjen til årets Finnmarksløp!
Jeg gleder og gruer meg til nye 100 mil med Finnmarksløpet.

I dag 2. mars ville min bestefar Cornelius Karlstrøm fylt 105 år. Han og bestemor Sigrid var bureisere på Parken gård i begynnelsen av 30-åra og da var livet her helt andre boller! Årets julegave her i Langfjorden har vært bygdeboka som vektlegger den tiden mine besteforeldre var bureisere, var okkupert av tyskerne og måtte se livsverket gå opp i røyk og bli evakuert for så å bygge alt opp igjen! Lillestua der de bodde i etterkrigsårene står ennå på tunet og minner om tiden som var.

Pappa og mamma flyttet hit til Langfjorden før jeg begynte på skolen - og følelsen av at Langfjord er et eldorado for friluftssjeler som meg har aldri forlatt meg!
Min bror Tore og jeg er 3. generasjon bønder her på Parken! Vi dyrker våre friluftsinteresser og har begge skaffet oss en tilleggsnæring i friluftlivet - og det er fordi vi har vært heldige å funnet ektefeller som deler interessene våre.

Gården og livet med melkeproduksjon og naturen rett utenfor porter og gjerder er ideelt for meg som hunde kjører! Jeg fikk mine 2 første hunder for 31 år sia. Sako som var en grønnlandshund, og Tarsan , som var et arbeidsuhell mellom en gronnlanndshund og en Golden retriver. det var disse + 4 til som var de første jeg kjørte Finnmarksløpet med i 1988. Og det har blitt 21 starter etter det i Finnmarksløpet. Men for meg har alltid friluftslivet ligget i bunnen for å ha hunder. tror at dette er noe av grunnen til at vi fortsatt holder på.
"IT'S NOT OUR WHOLE LIFE, BUT IT MAKES OUR LIFE WHOLE". Men uten Mina, Isak og Mariannne hadde det ikke vært så morro....

4 kommentarer:

 1. Lykke til Arne! Jeg krysser fingrene og håper på et maksimalt løp for deg og dine hunder i år. Og blir det maksimalt, ja da...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan heldigvis bare gjøre mitt beste, så får de andre bare prøve å gjøre det bedre. men spennende blir det...Arne

   Slett
 2. lykke til fra familien din i Seattle!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Så dere følger med der borte også.Lenge siden du var her i Langfjordbotn. Når ser vi dere her igjen? Arne

   Slett