fredag 16. mars 2012

Siste døgnet på sporet FL1000 2012 - Arne i mål ca kl. 1.30

Arne startet fra Karasjok kl 10.30 etter en god 12-timers kvil. Falk ble tatt ut av spannet, og han hadde det ikke helt godt og handler Marianne måtte til dyrlegen med han for å få han skikkelig undersøkt. Det er nå konstatert lungebetennelse, og han har fått behandling for det.

Løpet er blitt mye lengre enn antatt og handlerne Trine og Stein Rones måtte dra til Alta i natt med Tunheimes handlere for å nå fly sørover. Så Marianne overtok handlerjobben alene fra i natt. 

Gårsdagen var en tøff økt. Status siste døgn i løpet er at 50% av kjørerne har brutt. For mange veier hensynet til hundene tungt når de velger å bryte kombinert med egen fallende motivasjon etterhvert som en kanskje faller nedover på resultatlista. Det er likevel ikke alltid med en god følelse en tar en slik beslutning. 

Etter innkomst i Karasjok i går lå Arne på 8. plass. Teten dro fra Karasjok ca kl 02 i natt. De fleste spanna som passerte Arne dagen før gikk ut i 8-tiden i morres. Men Nina Skramstad mistet en hund og hadde også sykdom i spannet. Hun valgte å bryte på sjekkpunkt Karasjok. Arne startet derfor ut som nr. 7 omlag en og en halv time før neste kjører. Arne var med godt mot, men hadde ingen illusjoner om lettere forhold. Her blir det hard jobbing mil for mil med et 6-spann. Værmeldigne viser stadig mildere og dårligere vær utover dagen.
Arne passerte Jotka kl 19.57 og hadde brukt 9 timer og 27 minuter og en fart på 8,8 km/timen:
" Det går sakte - men rett vei!" - kom det på sms. Bak han ligger Stine Berget Norvik og hun har større fart enn han til Jotka. Arne er å vente i mål i Alta mellom kl 01.15 og 02.00. Mens han og de 18-19 kjørerne bak Arne strever seg vestover og nordover  - så ligger vinnerne på silkeseng...

Håper det vil være flere som møter Arne når han kommer i mål!

Team Arne Karlstrøm


PS. Dette er bildet vi sofakjørere har styrt etter siste uka! Artig å følge markørene cm for cm - selv om vi aner at i terrenget er det litt lengre enn centimeter og litt mere strevsomt....Dere har kanskje vært inne på Finnmarksløpets web og fulgt med på GPS, web-tv eller resulltatlista - mens dere egentlig skulle gjort noe annet? F.eks. jobbe... :-)  Tror det har vært mange som kjente seg igjen i følgende: ,,"Æ bare MÅ skjekke GPS-sporingen på finnmarkslopet kvær time æ".....


Avslutter dagens blogg med bilde fra sjekkpunkt Levajok II torsdag 15. mars kl 9.45


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar