mandag 12. mars 2012

Arnes 16 -timers løpskvil i Neiden i godt lag :-)

Arne har nå tilbakelagt ca 397 km - dvs litt lengre enn det korteste løpet på Femundsløpet. Det gjenstår nå litt over 600 km som er den samme lengden som storspann kjører på Femundsløpet. Det er vanskelig for de av oss som ikke er i sporet selv å helt forstå hvilken kraftanstrengelse dette er! Både for folk og hunder. Finnmarksløpets storspann med sine 1000 km ruver - og det er ikke rart det er topp prestisje å vinne dette løpet! Fortsatt er 48 hundespann med i konkurransen.

Arne nådde sjekkpunkt Neiden I i morres som nr. 7 og han melder:

"Kom til Neiden kl 7 
etter 94 km fra Tana på løse spor.... 
Spannet går fint. 
Arne" 


I Neiden tar Arne sin 16-timers kvil. Alle hundene ser fine og kvikke ut og spiste godt. En hund som ikke spiser vil ikke kunne løpe, så det er viktig at matlysten er god hele veien. Alle var glade for en skikkelig pause! Arne med Nuni & co brukte 8 timer på turen fra Tana.

Det er en obligatoriske pause i Karasjok på 8 timer som alle må ha. Men kjørerne kan velge hvor de vil plassere den obligatoriske 16-timerskvilen. Ellers må de disponere tiden mellom kjøring, foring, små-pauser, litt lengre pauser og soving med stopp på sjekkpunktene eller undervegs.  Presser du hundene for mye risikerer du "parkering" og det betyr at hundene overtar styringen og parkerer om du vil eller ikke....

Foto Arne: Hundene under teppet for 16 timers kvil i Neiden


Arnes 11 hunder får stell, fór og gode soveplasser med halm og pledd av sjefen.

Sjefen sjøl gleder seg til mat og å få sove......

Etter hundestell og foring kunne Arne selv få salt og søtt før han pakket seg i soveposen for skjønnhetssøvn fram til ettermiddagskaffen - som han forørig hadde avtalte å drikke sammen med Kjell Brennodden som kom inn til Neiden rett etter Arne som nummer 8. Hundene skal også fores for 2. gang i ettermiddag og så blir det sikkert litt mere hundestell og soving før turen starter mot Kirkenes.

Foto: Marianne

Disse bollene smakte selvsagt best når de var nystekte sånn ca. 2. mars - men ikke værst når man er skrubbsulten! Boller til frokost er ikke hverdagskost... 

Kaffe og prat med konkurrentene

Finnmarksløpet er kjent for å ha et helt unikt godt miljø mellom konkurrentene. Arne traff Kl 15 som avtalt sin gode venn og konkurrentene til kaffe og prat! Godt å få kvile etter 2 døgn i sporet og prate og flire litt! - og kikke litt på fartstidene til konkurrentene............ Praten går litt i koder for den som ikke kjenner kulturen. Men innest inne tenker alle på sitt eget løp. Ingenting er avgjort før alt er avgjort.

Foto: Marianne
Neste etappe: Kirkenes 

Arne starter  før 24 i kveld og håper å få en fordel med å kjøre på natta til Kirkenes når det er litt kaldere og forhåpentligvis hardere spor. Etappen til Kirkene er på 75 km. Etter denne kommer etappen tilbake til Neiden 2 i en lang omvei om Pasvik som er på 125 km. Runden om Kirkenes og Pasvik og tilbake til Neiden er altså på tilsammen 200 km - 20 mil. 

Team KarlstrømIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar