tirsdag 6. mars 2012

Vår rookie 2012: Olivia fra Belgia og nye hunder i løpet

Gårdens rookie er Olivia Van Uytvanck.      
Hun er 26 år, fra Belgia ( landet uten regjering) og utdannet psykolog og har vært vår handler nå snart 2 år. I år skal hun kjøre 50-mila og jeg gir henne ordet her til å fortelle om sin ambisjon for sitt første løp til det Belgiske folk på fransk:


Dans 4 jours, je serai pour la toute première fois sur la Finnmarkslopet. Pour l'instant, c'est surtout l'excitation d'enfin y être après 2 ans de travail ici.

L'objectif est assez simple mais reste un challenge néanmoins pour la Belge que je suis : finir la course. Et par la même occasion mettre un sens a l'ìdée même du mushing et ses heures de travail-plaisir que de tel chiens demandent.

L'avantage d'être handleur dans un chenil de cette qualité, c'est que non seulement on sait qu'on a des chiens parfaitement entraînés mais qu'en plus on reçoit des conseils porteur de sens pour réussir une course. Pour le reste, it's up to me.
Je ne serai pas la seule de ma team à réaliser ma première course puisque j'ai 6 chiens qui sont aussi des Rookies! Grâce à dieu (ou autres), Lisa et Burka, deux chiennes particulièrement déterminées et travailleuses, seront là. A cette heure-ci, je les sens aussi motivés que je le suis à courir 500km. Pour vous dire! Il est pas moins de 21h (le milieu de la nuit en somme après de telles journées d'entraînement et de préparation).


Olivia skal ha med seg unghunder og en av lederne er den lyse hunde her til høyre som heter Reaggie.
Han er hennes yndlingshund sammen med den andre lederen Lisa, som og er mammaen til Reaggie.
Spannet består av hunder som er 2.5 år, og oppover.
Olivia kjenner unghundene godt da hun som gårdens handler har hatt hovedansvaret for stell av valpene og unghundene. Valpene forstår derfor både fransk og norsk!  Begge spann fra Parken Gård Husky er forøvrig fra gårdens egen oppdrett. 

Den beste rookie i Finnmarksløpet får premie Årets Rookie, og det er stas å vinne den premien! Ikke alle strekker seg så mye første gangen de delta i løp - og Olivia har mål om å fullføre. Det er en prestasjon som er stor nok for de fleste! Det vet de som har fosøkt selv.

Fire dager før løpet er alle i full sving med forberedelsene og pakking. Her er det pakking av fóret som skal leveres inn til arrangøren som frakter dem til de ulike sjekkpunktene. Parken Husky har sitt spesielle mønster på sekken som er lette å kjenne igjen. Disse fylles med for som er posjonert ut til hver hund.


Posene har navn til kjører og navnet på sjekkpunktet.


Her er forsekkene fra Parken Husky! Litt knall farger som er lette å finne på depoene!
Mine og Olivias fórsekker består av masse godt våtfor fra Vom og Hundemat. Tørrfor fra Kobuk. Laksebiter som skal brukes som snacing. Snacking er at vi stopper ca. hver 2.5 time og gir hundene en liten kjøttbit eller laksebit. En snackebit er ca 150 gram og da får hundene både energi og veske til å springe videre. Så sender vi med litt gode tanker ned i hver sekk og håper det bringer lykke og suksess for oss!


Vi har besøk av Jo Are og Anna i fra Folldal. selv om han er konkurent under løpet, så er han en god venn, og det er blitt en del av Finnmarksløpet å få besøk av dem noen dager før løpet, og måtte den beste av oss vinne. Særlig hvis det blir meg.....

Ellers så skal jo også folk ha mat, og brødbaking for de neste ukene er også dagens gjøremål for Marianne som jo brødbakersjef i vår bedrift. De brødene må jeg si er verdens beste og sammen med litt yndlingretter i små bokser er jeg sikker på at matstellet på løpet blir fortreffelig!

Arne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar