torsdag 15. mars 2012

Tøff dag på jobben for Nuni, Fink og Arne

Arne startet ut fra Sirma i mørket kl 01.25 med 8 hunder etter en pause på 4 timer. Fin form på kjører og spann. Etter litt over 8 timer nådde han Levajok II. Bildet under er ved innkomst Levajok II, og vi berømmer fotograf Ole-Johnny Myhrvold for en fulltreffer!

Arne, Nuni, Fink og co kjørte videre etter kort stopp. Men Solan ble satt igjen da han for sin del var forsynt med å springen på Tanaelva. Han hadde vel hørt at traseen mot Karasjok var 85 kilometer mer av det samme. 

Arne valgte å kjøre videre mot Karasjok for å prøve å holde oppe muligheten for kontakt framover. Hundene var fine og muligheten til kvil på sporet er der hele tiden.  Ingen i teten tok lengre pause enn Harald Tunheim som tok 24 minutter.

Tilsammen er etappe 10 og 11 fram til Karasjok på 158 km. Etappen er regnet som grusomt kjedelig sving for sving på elva med liten variasjon. En etappe noen sovner på stående. 

Etter ca. tre timers kjøring tok Arne litt lengre pause på sporet rett sør for Gámasvárri. Her hadde en to timers pause og hundene fikk sove og kvile med dekken på. Så får tet være tet. Snork!


Arne har ikke vært mulig å følge på GPS i dag av en eller annen grunn som vi ikke har funnet ut av. Han startet fra sin pause på sporet ca kl 15, og han er ventet inn i løpet av kvelden mellom kl. 22 og 24. I løpet av pausen på sporet ble Arne passert av Skramstad, Storstein og Ronny Frydenlund. Disse tre hadde heller ikke hatt mere enn et kort stopp på Levajok II. 

Omtrent samtidig med dette foregår det spennende ting i teten på løpet. Tunheim har tatt igjen Haaland som har fått parkering , og Sørli kommer for fullt. Trine Lyrek holder koken på sin 4. plass.

Dette ble også brytedagen for Arnes nære venner: Begge blad Brennodden kastet inn håndkle og det samme gjorde nabo Ben Voigt.  Det er i skrivende stund 37 av 52 startende hundespann med i FL1000. 

Nå gjelder det for Arne å disponere tid og krefter riktig for å komme fortest mulig til Karasjok. I tillegg er det ikke gode værmeldinger. Bak i sporet strir kjørere over fjellområdene ved Sirma med sterk vind og dårlig sikt. I Karasjok ligger teten å sover. Ikke akkurat så lurt for Arne og Nuni å tenke på der de strever seg oppover Tanadalen...... Men vi i redaksjonen er sikre på at de gleder seg vanvittig til å komme fram til Karasjok!

Når de hører at rennledelsen nå har besluttet å utvide pausen til 12 timer blir de nok skikkelig happy!


Team Karlstrøm1 kommentar:

  1. Frøya i tet!!!! Fine fine Frøyajenta "mi"!!! Ser ut som om ho tar utfordringa på strak pote :D
    Ida

    SvarSlett